• senda

Budaya motor

Lamun datang ka firsts dunya, Anjeun bisa jadi inget nu manggihan telepon mimiti jeung televisi, sarta tangtu, Carl Benz, nu manggihan mobil munggaran di dunya.Dinten ieu kami bakal ngobrol ngeunaan motor roda dua munggaran di dunya.Lalaki anu nimukeun motor munggaran ogé boga asal pikaheraneun jeung mobil.Éta Gottlieb Daimler.

budaya motor
budaya motor1

Anu mimiti, Daimler sanés jalma munggaran anu masang mesin durukan internal dina sapédah.Dina 1884, Edward Butler, hiji Inggris, dipasang hiji mesin durukan internal dina pigura sapedah ningkat.Roda dipasang dina dua sisi korsi supir.Mesin durukan internal ieu disetir ku ranté, jeung kabayang di tengah tukangeun korsi éta kabayang nyetir.Janten tepatna, ieu tiasa dianggap salaku motor roda tilu munggaran.

Lahirna motor roda dua ogé dikaitkeun kana sapédah.Sapédah anu munggaran kalayan fungsi anu sampurna sareng ditampi sacara lega ku pasar nyaéta kaamanan rover anu dirarancang ku John Kemp starry di 1885. Sateuacan éta, Daimler ngadegkeun bengkel ékspérimén di kebon tukangeun imahna di steagate di 1882. Saatos sapédah ieu gancang nempatan éta. pasar, instalasi Daimler reitwagen sarta karya commissioning ieu nearing tungtungna.Ieu nami Daimler masihan ka motor roda dua na.

budaya motor2
budaya motor3

Daimler sareng pasanganna Maybach ngembangkeun mesin silinder tunggal anu kompak, anu dipaténkeun dina 3 April 1884 sareng disebut "mesin jam master".Mesin 4-stroke 264cc silinder tunggal anu ditiiskeun ku hawa gaduh kakuatan maksimal 0,5 HP sareng kecepatan maksimal 12km/jam.Daimler dipasang mesin handapeun korsi jeung dipaké alat rotasi gear pikeun ngajalankeun roda pungkur.Pikeun ningkatkeun stabilitas nyetir, Daimler dipasang roda stabilisasi bantu dina dua sisi sapédah.Dina 29 Agustus 1885, motor jeung mesin hawa-cooled silinder tunggal invented by Daimler meunang patén a.Ku kituna, poé ieu ogé diposisikan minangka tanggal lahirna motor roda dua munggaran di dunya.


waktos pos: Jun-27-2022